Hva betyr "korrigert tid" i Formel 1?
ricardomenzer
2015-04-23 07:09:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg så på et gammelt løp i formel 1 (Imola, 1994 for å være spesifikk). På et eller annet tidspunkt var Michael Schumacher bak Gerhard Berger på banen. Men løpsfortelleren sa at på grunn av denne "korrigerte tiden" [*] blir Schumacher vist foran Berger i løpsklassifiseringen.

Jeg søkte på Internett, men fant ikke hva denne regelen er . Kan noen forklare det for meg?

[*] Løpet er fortalt på portugisisk, så jeg vet ikke om dette er det engelske navnet på denne regelen. I videoen, på portugisisk, var begrepet brukt "tempo corrigido".

To svar:
Fillet
2015-04-23 11:29:28 UTC

Imola Grand Prix fra 1994 huskes for det meste for to førers død: rookie Roland Ratzenberger i løpet av lørdagskvalifiseringen, og tre ganger verdensmester Ayrton Senna under løpet.

Senna krasjet på den sjette omgangen og forårsaket at det røde flagget ble vist, slik at alle førere kom tilbake til gropene. Senna fikk medisinsk behandling på stedet, og ble deretter fraktet til sykehus.

Løpet ble deretter startet på nytt fra rutenettet i den rekkefølgen de var på det tidspunktet løpet ble stoppet, og tidene til biler på slutten av femte runde ble også vurdert:

Fra wikipedia-artikkelen:

Regelverk betydde at den opprinnelige sjette runden ville bli slettet og løpet ville startet på nytt fra begynnelsen av nevnte runde. De fem første rundene vil bli lagt til andre del av løpet, og det samlede resultatet vil bli avgjort samlet. Løpet løp til totalt 58 runder, fem fra første seksjon og 53 fra andre seksjon.

Berger fikk bedre start enn Schumacher, og ledet på banen, men ikke totalt , ettersom Schumacher hadde vært raskere i løpet av de første fem rundene, derav den "korrigerte tiden".

Følgelig skiller den "korrigerte tiden" (som jeg er enig i er det korrekte engelske begrepet å bruke) bilens fysiske avstand fra hverandre (målet du normalt bruker for å forstå rase posisjon), fra bilenes fysiske avstand fra en en annen, _aggregert med deres relative posisjon på slutten av runde 5_ (dvs. deres faktiske posisjon i dette løpet av to deler).
@Greg: som virker omtrent riktig, bortsett fra at jeg vil si "Time Separation" i stedet for "Physical Distance". Den fysiske avstanden mellom biler blir større på rett, og mindre i kurvene, men tidsavstanden er ganske konstant, så ledelsen i F1 blir nesten alltid gitt som en tid.
Så, i praksis, på det tidspunktet, hva som betyr noe var tiden det tok hver runde, ikke den relative posisjonen i sporet for å bestemme pilotenes posisjon? Er det dette? Jeg er fortsatt litt forvirret over dette, fordi jeg bare følger aktivt Formel 1-løp nylig.
@ricardomenzer: Ja, det totale antallet ganger det ble tatt for hver runde ble brukt til å bestemme den endelige plasseringen. For meg ligner det på et syklusløp i flere trinn som Tour de France. Hvis du vinner første etappe med 20 sekunder, og er 10 sekunder bak en rytter på andre etappe, vil du fremdeles være ledende totalt. I dette F1-løpet var den første "etappen" de første 5 rundene, og den andre "etappen" de neste 53 rundene.
Det er klart nå! Takk! BTW: Takk for å korrigere navnene på racerne! Jeg glemte helt Ralf Schumacher, og "gerber" er et annet emne jeg studerer, ikke relatert til sport, derav forvirringen.
NericKsenna
2015-09-23 18:18:12 UTC

En lignende ting skjedde i 1994 under den japanske Grand Prix. Brundles ulykke førte frem det røde flagget under voldsomme forhold og et krasj som antydet seg selv og en kursarbeider (som allerede hjalp en annen bil i trøbbel ... minnet deg om noe nylig?). Ved omstart, da regnet ble moderat ble det besluttet å kjøre resten av løpet, med rundt en time til tidsgrensen, på samlet korrigert tid. Schumacher hadde ledet 6,8 sekunder da det røde flagget ble vist, men siden Hill (som passerte Schumacher ved omstart) hadde større ledelse (10,1 sekunder) på det rutete flagget, ble Hill kåret til vinner med 3,3 sekunder. Dette var den siste forekomsten av korrigert tid som ble brukt i Formel 1 for å erklære en løpsvinner.

Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.