Kan en fotballkamp slutte med et mål?
FranGoitia
2016-12-26 01:12:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når et lag scorer i kampens siste spill, slutter dommere kampen da, eller venter de på at det innkommende laget starter?

To svar:
SarpSTA
2016-12-27 20:59:49 UTC

Ja. Det skjer. Her er en kul historie om det:

03.03.2013, under et spill som skulle bli kåret til Den siste derbykampen i İnönü Stadium sterk> mellom Beşiktaş og Fenerbahçe, var stillingen 2-2 på minutt 90 + 2. Olcay Şahan scoret fra et kontring for å gjøre det 3-2 til hjemmelaget og dommeren avsluttet kampen uten avspark.

Det forårsaket mye spott av fans fra Beşiktaş lenge. De delte statistikk som Fenerbahçe til avspark 7 måneder etter det siste målet på sosiale medier, før det første Fenerbahçe mot Beşiktaş-spillet etter det spillet. Merkelig nok skjedde det samme igjen i den kampen også.

Fenerbahçe var verter denne gangen, de ledet 2-1 på minutt 45. Stoppetiden sist løftet som tre minutter. Hugo Almeida fra Beşiktaş scoret på 45 + 1, og utlignet. Rett etter avspark scoret han igjen og byttet ledelsen til Beşiktaş i løpet av de siste sekundene på 45 + 3. Dommeren avsluttet første omgang etter det målet. Beşiktaş startet andre omgang, så Fenerbahçe fikk ikke en gang avspark for det målet de slapp inn.

ja . Dommeren kan blåse for både halvtid og heltid etter et mål.

Reinstate Monica 2331977
2017-01-11 10:12:25 UTC

Det er ikke noe konsept med "siste kamp i kampen" i fotball. Når dommeren har bestemt at andre omgang og hvilken som helst ekstra tid i andre omgang er avsluttet, avsluttes kampen. I motsetning til i mange andre idretter, har ikke laget med ballen lov til å fortsette å spille før ballen går ut / de mister besittelse.

De fleste dommere vil imidlertid ikke avslutte kampen hvis det er et lovende angrep på gang. . Ettersom godtgjørelsen for ekstra tid er unøyaktig og etter dommerens skjønn, og de alltid kan "finne" noen sekunder til for å unngå kontrovers, for eksempel i 1978-VM-finalen i gruppespillet mellom Brasil og Sverige.

IFAB Laws of the Game sier følgende:

Law 7.1 - Perioder of Play:

En kamp varer i to like halvdeler på 45 minutter, som bare kan reduseres hvis det er avtalt mellom dommeren og de to lagene før kampstart og er i samsvar med konkurransereglene.

Law 7.3 - Allowance for Time Lost:

Allowance er gitt av dommeren i hver halvdel for all tapt tid i den halvdelen gjennom:

• bytter
  • vurdering og / eller fjerning av skadede spillere
  • kaster bort tid
  • disiplinære sanksjoner
  • stopp av drikke eller andre medisinske grunner tillatt av konkurranseregler
  • annen årsak, inkludert alle betydningsfulle maurforsinkelse til omstart (f.eks. målfeiring)

Hvis tiden utløper (inkludert all godtgjørelse for tapt tid) mellom målet og påfølgende avspark, er kampen fullført, med mindre dommeren bestemmer at det har gått tapt tid før utløpet av tiden (på grunn av overdreven feiring osv.). Hvis dette er tilfelle, blir avsparket tatt og kampen fortsetter for den tapte tiden, som kan være alt fra sekunder til minutter.

Merk at hvis målet kommer fra et straffespark som er forlenget for den tiden, vil kampen være over etter at straffen enten er scoret eller bommet, og det vil ikke være noe spill etter fullføring.

Dette forklares i Law 7.4 - Penalty Kick:

Hvis et straffespark må tas eller tas på nytt, forlenges halvdelen til straffesparket er fullført.

Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.